Ontwerp aanbouw religieus centrum 3D tekening

Ontwerp aanbouw religieus centrum

De opdracht was simpel: uitbreiding van de ontmoetingsruimte. Na de zondagse dienst is het voor de gemeente gewoonte met elkaar koffie te drinken. De bestaande ontmoetingsruimte is hiervoor te klein, waardoor er teveel mensen tegelijk in een te kleine ruimte aanwezig zijn. Er is te weinig zitruimte en een deel van de mensen staat noodgedwongen in de hal. Doordat de mensen dicht op elkaar staan is de ruimte erg rumoerig en kun je slecht een gesprek voeren.

Meer daglicht in de ruimte in het ontwerp

In mijn ontwerp is de ontmoetingsruimte verdubbeld. Hierdoor is er meer zitruimte en hoeven de mensen niet meer te blijven staan. Bij mooi weer kunnen de deuren naar de binnenhof worden geopend waardoor er ook contact mogelijk blijft tussen de mensen binnen en buiten, wat nu niet het geval is. In het dak is toetreding van natuurlijk daglicht voorzien door een raamstrook. De hoogte van de ruimte zorgt ervoor dat het geluid dat de mensen maken beter weg kan. Het extra dakvlak geeft ruimte voor meer zonnepanelen.

Voordeel van dit ontwerp

Bijkomend voordeel van het ontwerp is dat de ruimte als een zelfstandig verhuurbare unit kan functioneren omdat deze is voorzien van een eigen toegang, keuken, toilet en bergruimte. Het zelfstandige karakter van de uitbreiding wordt uitgedrukt door een andere kleurstelling. Toch sluit de uitbreiding naadloos op het gebouw aan omdat de bestaande wanden en dakvlakken zijn doorgetrokken.

Externe partijen:

Geen, de ontwerpfase van de uitbreiding is niet zover gekomen dat het nodig is externe partijen hierin te betrekken.

Huidige status (oktober 2022):

Sinds de aanzet tot uitbreiding in 2017 is door opvolgende crisissen de haalbaarheid afgenomen en is uitbreiding van het gebouw voorlopig van de baan.

Ontwerp aanbouw religieus centrum
Ontwerp aanbouw religieus centrum 3D tekening
Ontwerp aanbouw religieus centrum 3D tekening bovenaanzicht
Ontwerp religieus centrum zonder aanbouw
Ontwerp religieus centrum met nieuwe duurzame aanbouw
Ontwerp religieus centrum zonder duurzame aanbouw zijaanzicht
Ontwerp religieus centrum met nieuwe duurzame aanbouw zijaanzicht

Apartementen Hoekmanstraat Almere gereed!

Appartementengebouw HH1 aan de Hoekmanstraat is gereed gekomen! Op een markante plek in het Almeerse stadshart zijn 40 woningen gerealiseerd met in de plint ruimte voor horecagelegenheden. De opdrachtgever vroeg om een ontwerp met een luxe uitstraling. Tijdens mijn stage in 2014 heb ik de gevel ontworpen. Zoekt u een ontwerper met bouwkundige kennis neem dan contact met mij op.